Főoldal

movie review: A mások élete

2013.06.11. 17:42, Larewen

Sziasztok! :) Nos, mivel jelenleg német nyelvvizsgára készülök, akármennyire is nem élvezetes, illene megnézem pár német filmet, hogy belém ivódjon a nyelv, így sok-sok részletben, de végre megnéztem " A mások élete" című alkotást. Nem értettem száz százalékosan, de a lényegét igen, így hoztam egy kritikát róla is. :)

 

A film helyszíne Kelet-Berlin, az időpont 1983 novembere, hat évvel a berlini fal leomlása előtt kezdődik történetünk. Az NDK még keményen ellenőrzi, és elnyomja a másként gondolkodókat. A rendszer egyik hű alkalmazottja Gerd Wiesler, akit ráállítanak egy ünnepelt drámaíróra, Georg Dreymanra, és feleségére, Christia-Mariára.
A házukat bedrótozzák, és a férfi nap, mint nap kihallgatja a pár életét, gondolatait, a jövőről szőtt terveiket. Amelyekben hamarosan megjelenik egy hajmeresztő ötlet - mások bevonásával -, egy cikk, Georg keze által, amely az elhallgatott kelet-német öngyilkosságokról szól. Wiesler választás elé kényszerül. Vagy hű marad az államhoz, amivel a párt végső bukásra ítélné, vagy falaz a házaspárnak, amivel a saját életét, karrierjét teszi kockára.
Az egész film drámaiságát, és feszültségét tovább növeli Christia-Maria jelenléte, aki testi-lelki kiszolgáltatottságban él, függ a gyógyszerektől, és bár tehetséges, s játszani szeretne, a hatalom megakadályozza ebben. Főként neki köszönhető, hogy Wiesler tartja a hátát, és kockáztat miattuk - őt is elbűvöli a nő, s végül plátói szerelmévé válik.
Egy problémám volt a filmmel, hogy németül néztem, így nagyon kellett koncentrálnom a megértésére, és ez rengeteg energiát vett ki belőlem. De hát ezért nyilván okoljam magamat. :) Ezt leszámítva fantasztikus alkotás, a hangulat, a képi világ, a színészi játék... minden összhangban van, és egy csodálatos összképet alkot. A 10 pontból 9et adok neki, és nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az ehhez hasonló történetekre!

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2013.06.12. 17:16
Larewen

Huhh, akkor nem én vagyok egyedül ilyen őrült. Megnyugodtam. :D Ha van még valami jó német film, amit láttál írhatsz ám. :D :D

Idézet
2013.06.12. 16:55
Tachion

Én is ezzel a filmmel készültem a német nyelvvizsgára. Többek között. :D Tényleg nagyon jól megjeleníti az adott kort, és egyáltalán nem kiszámítható.
Tachion

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Üdvözöllek!

Jelenleg a best-movies-on jársz. Ez a honlap csak a filmekről szól, de emellett sok-sok életrajzot, videót, képet és extrákat is találhatsz itt. Ezenkívül igyekszem minél több kritikát/ajánlót írni az általam látott filmekről, több-kevesebb sikerrel. Ha nincs fent a kedvenc filmed, esetleg kritikát olvasnál róla - ne habozz, írj!                            Larewen

 
Beszélgessünk!

 
Premierek

Hobbit: Smaug pusztasága
   2013. december

Hobbit: There and Back Again
   2014. június

Farkas
   2013. július

Az acélember
   2013. június

 
Szavazz!
(kredit nyeremény nélkül)
Legyenek játékok/versenyek a honlapon?

Igen!
Ne!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Cseréim


   
   
   

12/7 szabad
Vár: -

 
Olvasók
Indulás: 2012-12-17
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

                                                                  


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!